Saksıda Yetişen Sebzeler

Bu güzel yaz günlerinde kendi sebzelerinizi yetiştirmeye başlamaya hazır mısınız? O zaman hazırsanız saksıda yetişen sebzeler yazıbenim ile birlikte siz de başlayın.

Saksılarda yerleştirebileceğiniz topla sebze var. İsterseniz tohumla isterseniz çiçek satıcılarından fide şeklinde sebzeleri alabilirsiniz.

Saksıda sebze yetiştirmeye başlamadan önce sebzelerinizin büyüdükçe kendi kendini sulaması için yöntemler öğrenebilirsiniz. Bunu için Tatildeyken Çiçekler Nasıl Sulanır yazımı okumanızı tavsiye ederim. Sulamayı çok daha kolay ve rahat hale getirerek, sebze bahçenizin daha az bakım istemesini sağlayacaksınız.

Aşağıda ki yazımda, saksıda yetişen 16 sebzeden bahsedeceğim ama bence buna tohumdan başlamak ve en sevdiğiniz sebzelerden başlamak akıllıca olur.

Saksıda Yetişen 16 Sebze

1.  SARIMSAK

Sarımsak, kaplarda gelişebilen birçok sebzeden biridir!
Evet, sarımsak bir sebzedir ve saksıda hemencecik yetişir.

Taze, organik sarımsakla yemek pişirmek gibisi yoktur, bu yüzden önceden plan yapın ve ilkbahar – yaz dönemlerinde sarımsak ekin.

2. DOMATES

Tamam biliyorum domates bir meyve ama yine de sizinle paylaşmak istedim. Domatesler mutfağın olmazsa olmazıdır çünkü ister meze de, ister tek başına  ya da garnitür olarak domatesi kullanabilirsiniz.

Domates yetiştirmesi en kolay meyvelerden  biridir ve bu da onları yeni başlayanlar için çok iyi bir başlangıç ​​noktası yapar. Domatesin süreçleri hakkında peh bilgi sahibi değilseniz Evde Domates Tohumu Nasıl Ekilir yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Domates bitkinizin bol güneş ışığına ihtiyacı olacağını unutmayın. Hatta onu günde en az 5 saat güneş alabilecek bir yere koyun.

3. SALATALIK

Salatalık, kaplarda yetişen bir sebze/meyvedir!
Taze salatalık birçok farklı yemek, içecek ve kokteylde kullanılabilir. Büyük bir saksı kullanın ve salatalık tohumlarınızı yeşertmek için bol su vermeye hazır olun.

Salatalık, saksıda yetiştirilmesi en kolay sebzelerden biridir , bu nedenle bir kez büyümeye başlattığınızda, tüm yaz boyunca iyi bir hasat alırsınız!

4. HAVUÇ

kaplarda havuç

Havuç saksıda kolayca büyür, ancak gölgelik bir alanda yetiştirildiğinde size daha iyi sonucular verecektir. Havuçlarınız, büyürken köklerinin serin ve nemli kaldığında emin olun.

5. KABAK (Kabak)

Kaplarda Kabak
Kabak, yetiştirilmesi kolay bir başka sebzedir ve saksıda yetiştirildiğinde çok daha verimli olur. 

Hiç doğal ürün pazarından taze kabak aldınız mı? Tadı ve dokusu eşsiz! Şimdi sıra sizde doğal ve kaliteli kabak çekirdeği ile başlayın ve kendi kabaklarınızı yetiştirin. Neden bu kadar geç kaldığınızı merak edeceksiniz!

Eğer bir vegansanız elinizin altında bulunması gererken bir sebzedir kabak. Veya diyet yapıyorsanız düşük karbonhidratlı bir diyet listesini kabak ile oluşturabilirsiniz.

6. Lahana

Kale, kaplarda gelişen yapraklı bir sebzedir!
Kale, süper besinsel faydaları sayesinde yıllardır moda olmuştur.

Lahana soğuk havalarda yetişen bir bitkidir ve yaz mevsiminde iyi sonuç vermez, bu nedenle yaz aylarında yapraklı sebzeleri canınız çekiyorsa biraz ıspanak ektiğinizden emin olun.

7. ıspanak

Ispanak, kaplarda yetişen 16 sebzeden biridir!
Ispanak, yetiştirilmesi kolay bir sebzedir.  Ispanak gölgede büyür, bu nedenle ıspanak tohumlarınızı ektikten sonra kabınızın günün çok uzun saatler boyunca doğrudan güneş ışığı almadığından emin olun.

8. TURPLAR

Kaplarda yetişen 16 sebzeden birinde turp!
Turp oldukça hızlı ve bolca büyür. Turp tohumlarınızı büyük saksılarda yerleşir ve çok fazla turp istiyorsanız daha büyük bir saksı kullanın. 

9. Bezelye

Yeşil bezelye kaplarda yetişen birçok sebzeden biridir!
Bezelye çok fazla protein içerir, ve büyümeleri de kolaydır.

10. BİBER

Biber, kaplarda yetiştirmek için mükemmel bir sebzedir!

Biber saksıda büyüme ihtimali en yüksek bitkilerden biridir.

11. FASULYE

Bir saksıda farklı türde fasulye yetiştirebilirsiniz, sadece yukarı doğru büyüyeceklerini bilin ve hazır olun!

12. MARUL

Marul, kaplarda yetişebilen bir sebzedir!
Marul, saksıda yetiştirilebilen ama değeri bilinmeyen sebzelerden biridir.  Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok harika marul çeşidi de var.

13. PANCAR

Pancar, kaplarda yetişebilen sebzelerdir!

Vegan olduğumdan beri pancarları takdir etmeye başladım – salatalara ve ev yapımı meyve sularına eklemek harika.

Konteynerlerde çok iyi iş çıkarırlar ve bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve gün boyunca doğrudan güneş ışığı alan bir balkonunuz varsa mükemmel bir seçenektir. Pancar tohumlarını erken ilkbaharda başlatın.

14. PATATES

Patates kaplarda yetiştirilebilen sebzelerdir!

Evet, aslında büyük saksılarda yetişebilen sebzelerden biridir patates.

15. Karnabahar

Karnabahar kaplarda iyi yetişen bir sebzedir!

Neyse ki karnabahar da saksıda yetiştirilmesi kolay bir sebzedir. Daha büyük saksıda daha büyük karnıbahar demektir.

16. Brokoli

Brokoli, kaplarda büyüyen ve büyüyen bir sebzedir!
Karnabaharda olduğu gibi brokoli de yeni başlayanlar için bile yetiştirilmesi kolay bir sebzedir. En az 8 inç derinliğinde ve 18 inç genişliğinde bir kap kullanın.


Saksıda Yetişen Sebzeler yazımı okudunuz. Bence aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir.

https://www.annedirhersey.com/saksida-yilan-bitkisi-dikimi/

Domates Nasıl Budanır

Cherry Domates Tohumu Nasıl Ekilir

Domates Tohumu Kaç Günde Çimlenir


Keyifli günler dilerim.