Gebelikte Tehlike Belirtileri

605 0
Gebelikte Tehlike Belirtileri

Gebelikte Tehlike Belirtileri

Çoğu kadın sağlıklı bir hamilelik geçirir ve sağlıklı bir bebek doğurur ancak yinede Hamilelikte Tehlike Belirtileri bilmekte yarar vardır. Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, derhal doktorunuza başvurun veya en yakın hastaneye gidin.

Gebelikte Tehlike Belirtileri

Vajinal Kanama

Farklı trimesterlerde ( trimester insandaki 9 aylık gebelik süresinin her 3 aylık dönemlerine verilen addır) kanamanın farklı nedenleri vardır. Çok açık pembe lekelenmeden kırmızı veya kahverengi ağır kanamaya kadar…

İlk üç aylık dönem

Kramplar, lekelenme veya kanama “ düşük ” belirtisi olabilir. Kramp ve güçlü karın ağrısı ile birlikte kanama, “döllenmiş yumurtanın rahim dışında bir yere, implante olması ” yani “dış gebelik” belirtisidir.

İkinci üç aylık dönem

İkinci trimesterde kanama olma olasılığı daha düşük olsa da, kramplarla birlikte ağır kanama, düşük belirtisidir.

Üçüncü üç aylık dönem

Güçlü karın ağrısı ile birlikte ağır kanama, düşük belirtisi olduğundan dikkat etmekte her zaman yarar vardır.

Şiddetli Bulantı veya Kusma

Kusma çok yaygındır ve çoğu kadın bunu tüm hamileliğin her döneminde yaşar. Ancak çok şiddetli veya kalıcı hale gelirse ya da ağrı veya ateşte eşlik ederse bu bir uyarı işaretidir. Yediğiniz veya içtiğiniz her şey atıldığında, size ve bebeğinize zarar verir ve susuz kalmanıza neden olur.

Bebeğin Hareketinde Azalma

Bebeğin düzenli olarak hareket ettiğini fark ettiğinizde, aniden bebeğin normalden daha az tekmelediğini hissederseniz, bir şeyler yiyin ya da için ve sonra yan yatın bu durum bebeğin hareket etmesine neden olur. özellikle çikolata bebeğinizin hareketlenmesine neden olan  bir gıdadır. Bebeğiniz buna ragmen hareket etmiyorsa doktorunuza başvurmanız gerekebilir.

Bebeğin hareketlerini izlemek ve tekmeleri saymak da bunu belirlemenize yardımcı olabilir (doktorunuz tekmelerin nasıl sayılacağı konusunda yardımcı olabilir).

Yüksek Tansiyon (BP)

Tansiyonunuz çok yükselirse veya idrardaki protein seviyesi yükselirse, yüz, ayaklar veya eller aniden şişer bu durumda gebelik zehirlenmesi gibi bir durum yaşıyor olabilirsiniz.

Üçüncü Dönemde Erken Kasılmalar

Üçüncü 3  dönemlik dönemde erken kasılmalar erken doğum belirtisi olabilir. Yanlış kasılmalardan değil, doğru veya düzenli kasılmalardan emin olmanız gerekir. Yanlış kasılmaların şiddeti artmaz ve genellikle bir saat içinde su veya gıda alımı ile azalır. Gerçek veya düzenli kasılmalar 10 dakika arayla ve yoğunluğu artar. Derhal tıbbi yardım almalısınız.

Olağandışı Vajinal Akıntı

Hamilelik sırasında vajinal akıntıda artış yaşanması sık görülen bir durumdur. Ancak buna tuhaf bir koku, vajinal bölgede kaşıntı, ağrı ve/veya yanma hissi eşlik ediyorsa, vajinal enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu tür belirtiler veya olağandışı belirtiler gözlenirse derhal doktorunuza bildirmelisiniz.

Derhal Tıbbi Bakım Gerektiren Diğer Ciddi Belirtiler

  • İdrar yaparken ağrı veya yanma, İdrar Yolu Enfeksiyonu nedeniyle olabilir.
  • Bacak, baldır ağrısı veya bir tarafta şişlik kan pıhtısı nedeniyle olabilir.
  • Halihazırda tiroid, diyabet, yüksek tansiyon veya astım gibi tıbbi sorunları olan kadınların, bu koşullar kötüleşirse daha dikkatli olmaları gerekir.
  • Düşme veya kaza veya alt karnınızda herhangi bir yaralanma.
  • Kalp atışında artış.
  • Nefes almada zorluk, öksürürken kan veya göğüs ağrısı.
  • Karın ağrısının eşlik ettiği şiddetli kabızlık veya ishal.
  • Vücudunuzdaki şiddetli kaşıntı.
  • Depresyonda hissetmek veya panik atak yaşamak.

Hamilelik sırasında, yaşadıklarınızın normal mi yoksa şiddetli mi olduğuna karar vermek zordur. Bu nedenle, komplikasyonları önlemek için derhal doktorunuza başvurmalısınız. Sağlıklı ve güvenli bir hamilelik geçirin.

Gebelikte Tehlike Belirtileri yazımı okudunuz.
Keyifli günler dilerim.

 

Bir yanıt yazın