Doğum Çantasına Ne Konur?
Merhaba Güzel Dostlar,
Doğum Çantasına Ne Konur sorusu bebek sahibi olmaya hazırlanan annelerin aklında ki tek ve önemli bir sorudur aslında.
Kariyer yapıyorsun, aşık oluyorsun, evleniyorsun ama bebeğini kucağına alana kadar hep bir şeylerin eksik olduğunun farkındasın. Daha öncesinde kendi için yaşayan kazandığını harcayan kişi gidiyor yerine hep davranışlarından kızdığın annen geliyor. Sen fark etmeden annen gibi oluyorsun. Çünkü sen anne oluyorsun. Cennet neden annelerin ayaklarının altında şimdi daha iyi anladım. Uyku yok ama hayatında bir sürü şey var. Temizlik var mesela, yemek var, ütü var seni bekleyen bebek var hatta doğurmasam da bende bir bebek daha var. Eminim sizde de bu koca bebekten vardır.
Ben bugün size doğum çantası ne konurdan bahsedeceğim. Sizin gibi bende araştırdım ve bin türlü şey gördüm. Büyük bir bavul hazırlamanıza gerek yok öncelikle bunu söylemem lazım. Sırasıyla güzel annelerimize doğum konusunda tecrübeli bir anne olarak yazacağım ve her maddeyi açıklayacağım.
Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?
Doğum çantası ne zaman hazırlanmalı sorusunu tam cevabı yoktur. Ancak anne kendini hazır hissettiği en uygun zamanda hazırlamaya başlamalıdır. Ortalama 34. haftalık bebeği olan bir anne yavaş yavaş çantasını doldurması gerekecektir. Ama bazı durumlarda bebeğimiz erken gelmek isteye bilir o yüzden en iyisi 32.haftada hazırlamaya başlayalım ve gün geçtikçe eklemeler yapalım.
Doğum Çantası Listesi
Anne için ayrı bebek için ayrı olarak çanta hazırlamanız gerekecektir. Tabii ki sizde ekleme yada çıkarma yapabilirsiniz. Benim doğum çantası listesi tavsiyem aşağıdaki gibi olacaktır.
Doğum Çantasına Bebek İçin Ne Konur?
Doğum çantasına bebek için konulmasını gerekler;
- Hastane çıkışı: 5’li veya 10’lu set olarak satıyorlar bu şekilde alsanız yeterli oluyor. Hastane çıkış setinin içerisinde;
- Çıtçıtlı badi
- Battaniye
- Eldiven
- Şapka
- Çorap
- Pijama takımı ( bir tane daha kendiniz alabilirsiniz)
- Battaniye
- 2-3 tane çıtçıtlı badi : Hem hastaneden çıkarken hem de sonrasında en aktif kullanacağınız kıyafet olacak. Hastanede kaç gün kalacağınızdan tam emin olamadığım için bu şekilde belirttim sayıyı arttırabilirsiniz.
- Bebek bezi : Göbek bağı oyuntulu olması lazım daha uygun olur eğer bu şekilde bulamaz veya alamazsanız normal bezinizi dışarı doğru katlamakta uygun olacaktır. Ben molfix kullanmıştım sorun yaşamadım siz hangisini kullanmak isterseniz alabilirsiniz.
- Islak Mendir : Yeni doğan bebeklerimiz ciltleri çok hassas olduğu için ıslak mendil çok önemli. Ben ilk başta Uni Baby’nin sıradan bir bebek ıslak mendilini almıştım ancak pişik başlangıcı olunca, yine Uni Baby’nin yeni doğan ıslak mendili ile değişiklik yaptım sizde de tavsiye ederim.
Doğum Çantasına Anne İçin Ne Konur?
- Pijama takımı : Veya gecelik bir de yedek için alabilirsiniz.
- Emzirme sütyeni ve göğüs pedi : Hayat kurtarır sakın unutmayın.
- Çorap ve Patik : Doğumda sonra baya kan kaybediyoruz ve emzirdiğimiz için kendimizi sağlama almamız lazım. Malum sizin gazınız emzirme sonrasında bebeğe geçiyor ve bebeğin gazı oluyor.
- Hasta Bezi veya Orkit : Doğum sonrası kanama bir süre devam edebiliyor.
- Havlu : Her hastanede vardır diye düşünüyorum yine de olmama ihtimaline karşılık yanıma almıştım sizde alın garanti olsun.
- Terlik : Doğumdan sonra rahat gaz çıkarabilmeniz için mutlaka yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ayakkabı ile yürüyüş yapamayız öyle değil mi?
- Hırka veya Yelek : Dediğim gibi kan kaybı olabileceği için üşürseniz diye tedbir amaçlı.
- Büyük kardeş için hediye: İkinci bebeği olan ebeveynler ilk çocukları üzülmesin diye hediye alıp yeni doğan kardeşi getirmiş gibi yapabilir.
- Eve dönerken giyeceğiniz kıyafetler
- Şarj aleti: hastanede kalma süresi uzaya bilir o yüzden şarj aletimizi alalım.
- Nakit para ve kredi kartı: Nakit olmadan bakkala bile gitmemek gerekiyor bu devirde. Nakit paranızı veya kartınızı almayı sakın unutmayın. Çantanızda mutlaka hazırda bulunsun aceleyle çıkarsanız unutabilirsiniz.
Ulaşım
Hastaneye veya ebelik ünitesine nasıl gideceğinizi planlamalısınız, çünkü oraya gece veya gündüz herhangi bir saatte gitmeniz gerekebilir. Arabayla gitmeyi planlıyorsanız, iyi çalıştığından ve dolapta her zaman yeterli benzin olduğundan emin olun. Başka biri sizi alacağını söylediyse, müsait olmaması ihtimaline karşı alternatif bir düzenleme yapın.
Doğum Çantasına Ne Konur? Yazımı okudunuz. Aşağıdaki konulara da göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
Keyifli günler dilerim.