Bebek Aknesi (Sivilcesi) Nedir, Nasıl Başa Çıkılır?

1837 0
Bebek Aknesi (Sivilcesi) Nedir, Nasıl Başa Çıkılır?

Bebek Aknesi (Sivilcesi) Nedir, Nasıl Başa Çıkılır?

Yeni Doğan Aknesi Nedir?

Bebek aknesi (sivilcesi), genellikle yenidoğanlarda görülen ve bebeklerin yüzünde ortaya çıkan küçük kırmızı ya da beyaz kabarcıklar şeklinde olan bir cilt sorunudur. Bu sivilceler genellikle bebeğin ilk birkaç haftasında belirir ve birkaç ay içinde kendiliğinden kaybolur. Bebek aknesi de yeni doğan aknesi olarak bilinir. Yeni doğanların yaklaşık yüzde 20’sinde ortaya çıkar.

Bebekte akne genellikle yanaklarda görülür. Bazı bebeklerde sırt üstü veya boynunda sivilce olabilir.

Bebek Aknesi Neden Olur?

Bebek Aknesi (Sivilcesi) Nedir, Nasıl Başa Çıkılır?

  • Anne hormonları: Hamilelik sırasında annenin hormonları bebeğin vücuduna geçebilir ve bu, ciltte sivilcelere neden olabilir.
  • Cilt hassasiyeti: Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için dış etkenlere veya cilt ürünlerine karşı tepki gösterebilir.
  • Yağ bezeleri: Bebeklerin ciltlerinde bulunan yağ bezeleri henüz tam gelişmediğinden, tıkanma sonucu sivilceler oluşabilir.

Emzirme bebeklerde sivilceye neden olur mu?

Doğum yapan ebeveynin anne sütünden (göğüs sütü) gelen hormonların bebeğinizin hormonlarını etkilemesi ve bunun da akneye yol açması mümkündür. Bebek aknesi, çoğunlukla herhangi bir tıbbi tedavi olmaksızın düzelen geçici bir cilt rahatsızlığıdır. Bu, yenidoğanınızı besleme şeklinizi etkilememelidir. Bebek aknesi, yenidoğanınız büyüdükçe ve vücudu yeni ortamına uyum sağladıkça ortadan kalkacaktır. 

Öpücükler bebeklerde sivilceye neden olur mu?

Bebeğiniz doğduğunda yanaklarına konan sevgi dolu öpücükler bebek aknesine neden olmaz. Bebek aknesi genellikle gözeneklerinin geçici olarak tıkanmasına neden olan hormonal değişikliklerin sonucudur.

Yeni Doğan Aknesi Nasıl Geçer?

Bebek Aknesini Evde Tedavi Edilebilir mi?

Bebeğinizin cildini mümkün olduğu kadar sağlıklı tutmaya yardımcı olabilecek şeyler var.

1. Bebeğinizin yüzünü temiz tutun

Bebeğinizin yüzünü günlük ılık suyla yıkayın veya silin. Banyo zamanı bunu yapmak için harika bir zamandır. Sudan başka bir şey kullanmanıza bile gerek yok, ama isterseniz sabun içermeyen bir temizleyici ile yıkayabilirsiniz. Doktorunuzla görüşebilirsiniz.

2. Kimyasal ürünleri kullanmamak

Kokulu sabunlar, köpük banyosu veya aşırı kimyasal içeren diğer sabun türlerini kullanmayın.

3. Fırçalama

Cildi bir havluyla ovalamak cildi daha da kötüleştirebilir. Bunun yerine, dairesel hareketlerle yüzün üzerine bir başörtüyle nazikçe süpürün. Bebeğinizin yüzünü yıkandıktan sonra kurulamak için bir havlu kullanın ıslak bırakmayın.

5. Sıkmayın

Sivilceyi sıkıştırmaktan veya sıkmaktan kaçının. Bu bebeğinizin cildini tahriş eder ve sorunu daha da kötüleştirir.

6. Sabırlı olun

Bebek aknesi genellikle zararsızdır. Bebeğiniz için kaşıntılı veya ağrılı değildir. Hızlı bir şekilde kendi kendine geçer.

Yeni Doğan Aknesi Nedir? Nasıl Geçer? yazımı okudunuz. Bunların dışında eklemek istedikleriniz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Bebeklerde Deri Döküntüsü

Keyifli günler dilerim.

Bir yanıt yazın